Har du en stor grill och en ute plats kan du lätt bjuda till en grillfest med kryddstarka hjulburgare på menyn. Då har du givetvis förberett det hela genom att krydda och forma färsen och ha de lätt olje penslade hjulen förberedda på ett fat. Tillbehören står också framdukade i anslutning till grillen i väntan på att glödbrasan ska bli tillräckligt het.
Om inte, börja med att
göra en valfri färs med valfritt kött eller med valfria grönsaker eller med en blandning av valfritt kött och valfria grönsaker i en blandare eller i en färs beredare.
1. Blanda färsen med salt och peppar. Lägg till lämplig ingrediens för att uppnå rätt konsistens. Se till att kryddorna blir väl fördelade men rör inte mer än vad själva blandningen kräver, då kan den lätt få seg konsistens.
Om inte, börja med att
göra en valfri färs med valfritt kött eller med valfria grönsaker eller med en blandning av valfritt kött och valfria grönsaker i en blandare eller i en färs beredare.
2. Lägg färsen på en skärbräda och dela den i lika stora delar. Forma varje del först till en boll som sedan ska plattas ut till ett runt hjul, ca 2 cm tjock .
3. Hetta upp en stek- eller grillpanna eller ha fin glöd i grillen. Pensla hjulburgarna med olja. Stek på medelgod värme eller grilla på mycket hög värme ca 3 min på varje sida.
4. Grilla eller stek också bacon, tomat och/eller lök skivorna hastigt. Lägg ihop hjulburgaren enligt följande: Börja med botten brödet, sedan sallad, dressing, varm hjulburgare, ost, dressing, tomat, lök och/eller bacon samt valfria smaktillsatser och slutligen övre brödet.
5. Grillar du dina hjulburgare på en större utegrill låter du givetvis också hjulburgare bröden få lite lagom värme och färg från grillen.
6. Missa inte tillbehören!
Förutom dressing och grönsaker, komplettera med topping. När tillbehören serveras i separata skålar så kan var och en lägga ihop och komponera sin kryddstarka hjulburgare måltiden efter egen smak.
Viktigt är att glöden är tillräckligt het och hjulen väl penslade med olja så att de inte fastnar på grillgallret.
Prova att servera med kryddstarka Kikärtor och Yoghurt naturell.
1 Kopp Kikärtor, mogna frön (Garbanzo bönor, Bengal gram)
1 Medelstor lök
3 - 5 Medium tomater
1 En del citron
1 Portion cayennepeppar
1 Liten paprika, söt, röd
1 Bit Ingefära
1 Vitlöksklyfta
6-8 Medelstora potatisar
Laga Kikärtor
1. Mal eller mosa ingefära och vitlök.
2. Hacka citron, tomater, lök och paprika.
3. Värm lite oliv olja i en gryta, på en spis.
4. Tillsätt ingefära, vitlök, lök och paprika.
5. Tillsätt tomater, citron, kikärtor, potatis och cayennepeppar.
6. Smaksätt med salt, svartpeppar, kryddor och örter efter behov.
7. Sjuda/småkoka blandningen försiktigt på spisen.
No comments:
Post a Comment